Amerikai választások - Gyanús fehér port küldtek Arizona állam republikánus kormányzójelöltjének

Külföld, 2022.11.06

Gyanús fehér port tartalmazó levelet küldtek vasárnap Arizona állam republikánus párti kormányzójelöltjének kampányközpontjába, a küldeményt átvevő dolgozó orvosi felügyelet alá került.

Phoenix város rendőrségi szóvivője közölte, hogy "gyanús anyagot észleltek a levélborítékban", a helyszínt biztosították, s vizsgálat indult. A tisztségviselő a Fox News hírtelevízió kérdésére elmondta, hogy senkinek nem esett baja.

Colton Duncan kampányszóvivő a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva arról számolt be, hogy az anyagot a Quantico katonai bázisra szállították elemzésre, várják annak eredményét, ugyanakkor egy kampánymunkatárs orvosi felügyelet alatt van.

Kari Lake republikánus párti kormányzójelölt kampánystábja közölte, hogy a fenyegetést rendkívül komolyan veszik, és köszönik a hatóságok intézkedését. Az állam demokrata párti kormányzójelöltje, Kattie Hobbs szóvivője útján szintén közölte, hogy az eset rendkívül aggasztó, valamint örömét fejezte ki, hogy sem politikai ellenfelének, se Kari Lake stábjának nem esett bántódása.

Az Egyesült Államokban november 8-án félidős választásokat tartanak, amelyek során megválasztják a képviselőház 435 tagját, valamint a törvényhozás 100 tagú felsőházának, a szenátusnak 35 új tagját, s 36 államban kormányzóválasztást is rendeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!