TV műsor

Augusztus 20.- Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

Külföld, 2019.08.19

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.  

"Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében" - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.

Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. "Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat" - hangsúlyoztaa miniszter.

Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon. "Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét" - fogalmazott Pompeo.

Leszögezte, hogy - mint fogalmazott - "kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára".

Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy "ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további erősítése és bővítése érdekében."
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!