Augusztusban nem változott a munkanélküliségi ráta Németországban

Külföld, 2021.08.31

Augusztusban az előző havival megegyező 5,6 százalékos munkanélküliségi ráta alakult ki Németországban a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) keddi jelentése alapján.

A BA nyilvántartása szerint augusztusban 2,578 millióan voltak munka nélkül Németországban, nominálisan 12 ezerrel kevesebben mint az előző hónapban, szezonális kiigazítással viszont 53 ezerrel többen. Az egy évvel korábbihoz, 2020 augusztusához képest 377 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma.

Augusztusban a júliusival megegyező, 5,6 százalékos munkanélküliségi ráta alakult ki Németországban, 0,8 százalékponttal alacsonyabb a 2020 augusztusinál. Az augusztusi munkanélküliségi ráta megegyezett a piaci várakozásokkal.

A Destatis német szövetségi statisztikai hivatalnak a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, az ILO metodikájával végzett számításai szerint júliusban a júniusival megegyező 3,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Németországban. Egy évvel korábban, 2020 júliusában 4,2 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Németországban az ILO szabványa szerint.
https://www.arbeitsagentur.de/presse/2021-31-der-arbeitsmarkt-im-august-2021
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!