Az amerikai elnök foglalkozik a pakisztáni Ászija Bibinek nyújtandó menedékjoggal

Külföld, 2018.11.16

Az istenkáromlás vádjával Pakisztánban először halálra ítélt, majd felmentett pakisztáni keresztény Ászja Bibinek nyújtandó amerikai menekültstátusról egyeztetett csütörtökön Donald Trump elnök és Rand Paul republikánus szenátor.

A nyolc évig börtönben sorvadó ötgyermekes keresztény asszonyt október 30-án mentette fel a pakisztáni legfelsőbb bíróság, de még nem hagyhatta el az országot. Férje november elején Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult videoüzenetben: azt kérte a két politikustól, hogy segítsenek családjának távozni Pakisztánból, mert ott életveszélyben vannak.

Rand Paul a csütörtöki megbeszélés után hangsúlyozta, hogy Trump rokonszenvvel és együttérzéssel viseltetik a világban üldözött keresztények iránt, és emlékeztetett az elnök azon erőfeszítéseire, amelyeket a Törökországban fogva tartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért tett. Rand Paul hangsúlyozta: ahogyan segített Trump Brunsonnak, ugyanúgy segít majd Ászija Bibinek is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!