Az amerikai first lady szóvivőnője lesz a Fehér Ház következő szóvivője

Külföld, 2019.06.25

Stephanie Grisham, az amerikai first lady, Melania Trump eddigi szóvivője lesz a Fehér Ház következő szóvivője Sarah Huckabee Sanders lemondása után . Ezt maga Melania Trump jelentette be kedden Twitteren.

Mikroblog-bejegyzésében a first lady megjegyezte: Stephanie Grisham "2015 óta van velünk, az elnök és én úgy gondoljuk, hogy nincs nála alkalmasabb személy a kormány és az ország szolgálatára".

Stephanie Grisham a 2016-os elnökválasztási kampány óta dolgozik Donald Trump mellett: először a kampányban vett részt, majd az átmenetet irányító csapat munkájából vette ki részét, később a Fehér Ház első sajtószóvivőjének, Sean Spicernak a helyettese volt. Jelenleg Melania Trump helyettes kabinetfőnöke és kommunikációs vezetője. Hatékony kommunikációs szakemberként tartják őt számon, aki a háttérben és a nyilvánosság előtt egyaránt sikeresen kezelte a Melania Trumpról szóló negatív történeteket.

Az Axios hírportál értesülései szerint maga Donald Trump elnök szerette volna őt szóvivőnek, mert - mint közeli munkatársainak többször is elmondta - kedveli őt és bízik benne. Grisham már részt vesz az elnök mellett a G20-as országcsoport e héten tartandó csúcsértekezletén a japán Oszakában.

Az előző szóvivő, Sarah Huckabee Sanders lemondása a hónap végén lép érvénybe. Huckabee Sanders sajtóértesülések szerint jövőre indul Arkansas állam kormányzói székéért. Ezt Donald Trump elnök is érzékeltette, amikor a Fehér Házban bejelentették a szóvivőnő távozását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!