Az amerikai képviselőház is megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényjavaslatot

Külföld, 2019.11.21

Az amerikai képviselőház is megszavazta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényjavaslat végleges változatát helyi idő szerint szerdán este.

A képviselőház egy nappal azt követően szavazta meg a törvényt, hogy a szenátusban is elfogadták a hongkongi tiltakozókat támogató és egyben Kínát az erőszak veszélyeire figyelmeztető törvényjavaslatot. Míg a szenátusban egyhangúlag voksoltak a törvényre, a képviselőház 412:1 arányban fogadta el.

A képviselőházi törvény is előírná az amerikai kormányzatnak Hongkong helyzetének rendszeres, évenkénti felülvizsgálatát mind pénzügyi, mind emberi jogi szempontból. A törvény megbízná az Egyesült Államok elnökét is, hogy szankciókat szabjon ki azokra, akik csorbítják az emberi jogokat e különleges közigazgatási területen.

A Hongkongi Emberi Jogok és Demokrácia Törvénye névre elkeresztelt jogszabályt - miután egyeztették a kedden a szenátusban elfogadott változattal - szerdán este a törvényhozók már át is küldték a Fehér Házba, ahol az elnök aláírásával válik törvénnyé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!