Az amerikai kormány szankciókat hozott Nicolás Maduro venezuelai elnök fia ellen

Külföld, 2019.06.28

Az amerikai kormány pénteken szankciókat hozott Nicolás Maduro venezuelai elnök fia, Nicolás Ernesto Maduro Guerra ellen.

Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye szerint az ifjabb Madurót a caracasi kormányzatban vállalt szerepe miatt sújtják büntetőintézkedésekkel, amelyek értelmében befagyasztják esetleges külföldi vagyonát, és megtiltják amerikai pénzintézeteknek a vele folytatandó tranzakciókat. A közlemény törvénytelennek minősíti a jelenlegi venezuelai kormányt. "Maduro Guerra a törvénytelen országos alkotmányozó nemzetgyűlés tagja. A szervezetet az apja hozta létre a demokratikusan megválasztott nemzetgyűlés aláásására és egy brutális rendszer megerősítésére" - fogalmazott a tárca közleménye. Leszögezte azt is, hogy 2014-ben Maduro Guerrát az apja az elnöki hivatal felügyelő testületének vezetőjévé nevezte ki.

A minisztérium hangsúlyozta: döntéseivel az amerikai kormányzat jelzi, hogy továbbra is felelősnek tartja "a törvénytelen Maduro-rezsimet a venezuelai nép elnyomásáért, a venezuelai erőforrások kirablásáért és azért a katasztrofális politikáért, amely elviselhetetlen életkörülményeket teremtett az egész országban". A közlemény megjegyezte azt is, hogy miközben a venezuelaiak szenvednek, és milliók kényszerültek elhagyni az otthonukat, Nicolás Maduro, a családja és közeli munkatársaik luxusban élnek.

A szankciók nem állandóak, mint a közlemény fogalmazott, céljuk "pozitív változások előidézése a venezuelai kormányzat magatartásában".

Washington egyben ismételten arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy fokozza a gazdasági és diplomáciai nyomást "Nicolás Maduróra és korrupt munkatársaira".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!