Az Egyesült Államok alumíniumlemezekre vonatkozó dömpingellenes vámokat vet ki 18 országra

Külföld, 2020.10.09

Az Egyesült Államok alumíniumlemez-termékekre vonatkozó dömpingellenes vámokat vet ki 18 országra - jelentette be Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter pénteken.

A vámok európai, latin-amerikai és közel-keleti országokat érintenek. Köztük van például Bahrein, Brazília, Görögország, Horvátország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Tajvan, Törökország.

Wilbur Ross a Fox televízió üzleti csatornájának adott pénteki interjújában közölte: a vámok azonnali hatállyal életbe lépnek.

Elmondta, hogy Kína nincs a listán, mert Peking alumínium-exportjára már korábban kivetettek védővámokat. A tárcavezető kiemelte, hogy a minisztérium vizsgálatai szerint a most vámokkal érintett országok bizonyítottan dömpinget folytatnak. A legnagyobb mértékű vámmal Németországot, a legalacsonyabbal pedig Görögországot sújtották. Ross kifejtette: a koronavírus-járvány idején egyes termékek - például lakóautók, hajók - iránt megnőtt a kereslet az Egyesült Államokban, emiatt vált fontossá az alumíniumlemezek árának meghatározása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!