Az Egyesült Államok hadserege is készül a választások kíbervédelmére

Külföld, 2022.08.26

(MTI) - Az amerikai hadsereg és a hírszerzés megerősíti védelmi képességeit a kíbertámadások és  a dezinformáció ellen a közelgő novemberi törvényhozási - félidős - választások közeledtével - közölték a hatóságok.

Az Egyesült Államok Kíbervédelmi Parancsnoksága (US Cyber Command) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency) közleménye szerint aktív védekezést folytatnak a külföldi zavarkeltés és befolyásszerzés ellen, különös hangsúllyal arra, hogy az Egyesült Államok ellenfelei próbálják aláásni az ország érdekeit és jólétét, valamint a lakosság szavazatokban megjelenő akaratát, valamint az amerikai emberek hitét a választás szentsége és biztonsága iránt.

A parancsnokság közlése alapján, hírszerzési illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy "Oroszország, Kína és Irán megpróbálhat beavatkozni a választás folyamatába, illetve befolyásolni a választók véleményalkotását".

A kíbervédelmi parancsnokság, az Egyesült Államok hadseregének védelmi és támadó egysége, amely 2018 óta fokozza erőfeszítéseit a választások védelmében a külföldi beavatkozások ellenében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!