Az Egyesült Államok iráni különmegbízottja közel-keleti és európai körútra indul

Külföld, 2019.06.20

Brian Hook, az Egyesült Államok iráni különmegbízottja közel-keleti és európai körútra indul - jelentette be közleményben az amerikai külügyminisztérium szerdán este.  

Hook csütörtökön érkezik Szaúd-Arábiába, onnan az Egyesült Arab Emírségekbe, Kuvaitba, Ománba és Bahreinbe utazik. A State Department (külügyminisztérium) közleménye szerint a diplomata kétoldalú megbeszéléseket folytat "a térségben tapasztalható iráni agresszió" kérdéseiről, köztük az Ománi-öbölben a múlt héten két tankerhajó ellen elkövetett támadásokról. Brian Hook ezen kívül hírszerzési információkat oszt meg tárgyalópartnereivel egy sor olyan fejleményről, amelyet Washington iráni fenyegetésként értékel.

A különmegbízott a jövő héten már Európában tárgyal, ahol az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország tisztségviselőivel vitat meg - mint a közlemény fogalmaz - "az iráni rezsimet érintő számos kérdést".

A külügyi közlemény nem tesz említést arról, hogy konkrétan kik lesznek az amerikai diplomata tárgyalópartnerei a Közel-Keleten és Európában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!