Az EP elfogadta az európai akadálymentesítési irányelvet

Külföld, 2019.03.13

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elfogadta az európai akadálymentesítési irányelvet, amely szerint az infrastrukturális fejlesztések mellett technikai eszközöket és szolgáltatásokat is elérhetővé kell tenni az Európai Unióban élő mintegy 80 millió fogyatékkal élő számára.

A jogszabály célja, hogy egyes - főként digitális - termékek esetében megszüntesse a belső piaci akadályokat. Számítógépek, operációs rendszerek, okostelefonok és e-könyvek, a digitális televíziózáshoz kapcsolódó eszközök és az e-kereskedelem, a közlekedéshez kapcsolódó és banki szolgáltatások, tévé közvetítések és telefonszolgáltatások válnak a jövőben fokozatosan akadálymentessé.

Az új irányelv amellett, hogy javítani fogja a fogyatékkal élők mindennapi életét, ösztönözni kívánja a vállalkozásokat, hogy innovatívabb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak mindenki számára.

Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában kijelentette, a fogyatékosság többé nem jelenthet akadályt Európában. Végre elmondható, hogy egy jól kiegyensúlyozott jogszabály született, ami nagy eredmény mind a szociális, mind a gazdasági fejlődés szempontjából - emelte ki.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy a következő Európai Parlament tagjai hasonló fontosságú témaként fogják kezelni a fogyatékossággal élő emberek életének megkönnyítését és a munka ezen a téren is folytatódni fog.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!