Az EU elektronikai eszközöket gyűjt ukrajnai iskolák, kórházak és közigazgatási szervek számára

Külföld, 2022.12.01

Az Európai Unió kezdeményezést indított, amelynek keretében főként laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket gyűjt ukrajnai iskolák, kórházak és közigazgatási szervek számra - tájékoztatott az Európai Bizottság csütörtökön.

A Laptops for Ukraine elnevezésű uniós kezdeményezés célja a digitális technológiai eszközök gyűjtése mellett az ukrajnai iskolák, kórházak és közigazgatási szervek alapvető szükségleteinek kielégítése a leginkább sújtott háborús régióiban.

A közlemény szerint az ukrán hatóságok elsősorban laptopokat kértek, ugyanis legalább 70 ezer tanárnak van szüksége az eszközre a tanítás folytatásához. A háború sújtotta régiókban mintegy ötezer iskolában van szükség laptopra, vagy más digitális eszközre, hogy a körülbelül 200 ezer iskolás tanulhasson. Ennél is több, valamint különlegesebb eszközökre van szükség más ágazatokban, leginkább a kórházakban és a közigazgatásban - írták.

Az uniós bizottság közölte, az európai vállalatok, magán és állami cégek közvetlenül az EU polgári védelmi mechanizmusán keresztül adhatnak nagyobb mennyiségű és értékű adományokat. Kisebb adományokat a Belgiumban székhellyel rendelkező szervezetek, cégek és állampolgárok adományozhatnak a digitális technikai iparágat képviselő DigitalEurope szervezeten keresztül. A kezdeményezést később más gyűjtőközpontokkal egészítik ki Európa-szerte - írták.

Az adományok között az otthonokban vagy irodákban található új vagy használt, de működőképes laptopok, okostelefonok vagy táblagépek, illetve más technológiai berendezések szerepelhetnek - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!