Az Európai Bizottság visszahívja kommunikációs iránymutatásait, tovább dolgozik a dokumentum véglegesítésén

Külföld, 2021.11.30

Az Európai Bizottság visszavonja a testület tagjai számára előírt, belső és külső kommunikációs iránymutatásokat tartalmazó, vitákat kiváltó dokumentumát, és tovább dolgozik annak véglegesítésén - jelentette be keddi közleményében Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős biztosa.

Egy, az Il Giornale című olasz napilap hétfői számában megjelent híradás arról számolt be, hogy a kommunikációs iránymutatás egyebek mellett a karácsonyi időszak helyett az ünnepi időszak kifejezés használatát javasolja a nem keresztény emberek érzékenységének tiszteletben tartása érdekében.

Antonio Tajani az uniós parlament volt elnöke, olasz jobboldali politikus, hétfőn bejelentette, hogy interpellációban vár választ az Európai Bizottságtól arra a kérdésre, hogy vajon az új brüsszeli kommunikációs iránymutató tiszteletben tartja-e a gondolati és véleménynyilvánítási szabadságot.

Helena Dalli keddi közleményében rámutatott: kezdeményezésének lényege az volt, hogy bemutassa az európai kultúra sokszínűségét, és azt, hogy a bizottság befogadó minden társadalmi réteg és meggyőződés iránt.

Hangsúlyozta azonban, hogy az iránymutatások közzétett változata ezt a célt nem szolgálja megfelelően, nem kiforrott eléggé és nem felel meg a bizottság minőségi normáinak.

"Az iránymutatások kidolgozása egyértelműen több munkát igényel, ezért a jelenlegi dokumentumot visszavonom, és tovább dolgozunk a végső változaton" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!