Az OTP beolvasztja oroszországi digitális bankját a leánybankba

Külföld, 2018.05.16

Az OTP csoport megszünteti önálló digitális egységét, a Touch Bankot Oroszországban, és beolvasztja a csoport fő banki leányvállalatába  - írta online kiadásában a Kommerszant című gazdasági napilap.

A 2015-ben fiókok nélkül beindított Touch Bank ügyfélkörének aktív bővítése leáll, de a meglévő számlákat és klienseket továbbra is kiszolgálják. Az integrálási folyamat a tervek szerint jövőre ér véget.

A lap által megszólaltatott szakértők szerint a döntés oka az lehet, hogy miközben az OTP a mikrohitelek területén jól fejlődött, ez a projekt veszteségesen működött a pénzügyi technológiák orosz piacán, ahol kiélezett a konkurenciaharc.

Működésének három éve alatt a lap szerint a Touch Bank több mint 200 ezer ügyfelet és 5,5 milliárd rubelnyi betétet szerzett, és mintegy 6,8 milliárd rubel hitelkeretet nyitott meg. (1 rubel mintegy 4,3 forint)

A banknak a tervek szerint 2018-2019-ben kellett volna nyereségesre fordulnia, de működésének mindhárom éve alatt veszteséges maradt. A Kommerszant szerint a tavalyi veszteség 1,6 milliárd rubel volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!