Az új spanyol kormányban négy miniszterelnök-helyettesi poszt lesz

Külföld, 2020.01.09

Az új spanyol kormányban négy miniszterelnök-helyettesi poszt lesz, amelyből hármat a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE), egyet pedig az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) radikális baloldali pártszövetség tölt be - közölte a spanyol miniszterelnöki hivatal csütörtökön.

Szociális jogokért felelős kormányfő-helyettes lesz Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője, akinek határkörébe tartozik majd az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.

Teresa Ribera, eddigi környezetvédelmi minisztert az ökológiai átmenetért és a demográfiai kihívásért felelős miniszterelnök-helyettessé nevezik ki, hangsúlyozva ezzel két, a ciklusban kiemelten fontos kormányzati területet.

Miniszterből kormányfő-helyettes lesz Nadia Calvino, aki továbbra is a gazdaság irányításáért felel, kiegészítve a digitális átállás feladatkörével.

Továbbra is miniszterelnök-helyettes marad Carmen Calvo, aki a miniszterelnökség vezetése és a kormányzat parlamenti kapcsolattartása mellett a "demokratikus emlékezet" területét is megkapja.

Spanyolország első, Pedro Sánchez vezette koalíciós kormányának teljes névsorát várhatóan a jövő héten jelentik be hivatalosan.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!