Az ukrán elnök leváltotta Donyeck megye kormányzóját

Külföld, 2019.07.05

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken kiadott rendeletében menesztette Olekszandr Kuct, a Donyeck megyei adminisztráció eddigi vezetőjét, és helyére Pavlo Kirilenkót nevezte ki.

Az indoklás szerint az eddigi kormányzót Zelenszkij elődje, Petro Porosenko államfő hivatali idejének lejárta miatt mentette fel tisztségéből.

Az elnöki hivatal közleménye szerint Zelenszkij pénteken a kelet-ukrajnai Donyeck megyébe utazott, ahol Szlovjanszk és Kramatorszk városok szakadár megszállás alóli felszabadításának ötödik évfordulója alkalmából rendezvényeken vesz részt, amelyeken bemutatja az új kormányzót.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint a 33 éves, Donyeck megyei születésű Kirilenko eddig az ügyészségen dolgozott. 2008-ban szerzett jogi végzettséget, dolgozott Donyeck megyei és krími ügyészségi szerveknél, valamint a főügyészségen. 2017 szeptemberében Jurij Lucenko főügyész kinevezte őt a nyugati régió ungvári helyőrsége katonai ügyészének. Felesége és két gyermeke van, családja Ungváron lakik. Felesége az ungvári városi tanács munkaügyi és szociális osztályán dolgozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!