Bécsi merénylet - Szakértő: az Iszlám Állam állhat a támadás mögött

Külföld, 2020.11.03

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő elképzelhetőnek tartja, hogy az Iszlám Államhoz köthető a hétfő esti bécsi merénylet.

A szakértő kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy a támadás része lehet a franciaországi merényletsorozatnak.

A jól előkészített terrortámadás célja az volt, hogy minél nagyobb pánikot és veszteséget okozzon, de az osztrák hatóságok azonnali beavatkozása megakadályozta, hogy tovább folytassák a merényletet, és még több embert megsebesítsenek - tette hozzá.

Szerinte az osztrákok számítottak rá és fel voltak készülve arra, hogy Bécsben történni fog valami, mert egyrészt voltak fenyegetések, másrészt rengeteg szélsőséges iszlamista tartózkodik Ausztriában.

A támadás hétfő este nyolc órakor kezdődött a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A merényletben eddigi jelentések szerint négy járókelő és egy merénylő veszítette életét, a bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!