Bécsi tenisztorna - Kórházban ért véget Melzer búcsúversenye

Külföld, 2018.10.25

Rosszullét miatt nem tudott kiállni búcsúversenyén a negyeddöntőre Jürgen Melzer a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.

A 37 éves játékos - aki valóságos nemzeti hősnek számít Ausztriában - hétfőn bravúrral legyőzte a világranglistán 404 hellyel előtte álló kanadai Milos Raonicot, és szerda este az ATP-rangsorban nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett volna az ellenfele. A kétszeres (2009, 2010) bécsi bajnok azonban súlyos gyomorfertőzést kapott, ezért visszalépett a mérkőzéstől. A rendezők ettől függetlenül látványos ünnepséget szerveztek neki a centerpályán, hogy legalább méltóképpen elbúcsúzhasson a közönségtől, csakhogy Melzer annyira rosszul volt, hogy ezen sem tudott megjelenni, és kivizsgálásra kórházba szállították. A ceremóniát így valamikor a héten pótolják majd.

"Szörnyű, hogy így ért véget a pályafutása, de a délután folyamán egyre súlyosabb lett az állapota, és szóba sem jöhetett, hogy megjelenjen a csarnokban" - jelentette ki Herwig Straka tornaigazgató.

Melzer, aki a tavalyi, budapesti challenger-torna döntőjében éppen Fucsovics Mártont győzte le, az utóbbi egy évben könyöksérülés miatt már alig teniszezett, és a Stadthalléban 43. alkalommal sorra kerülő verseny előtt bejelentette, hogy - legalábbis egyesben - ezután befejezi pályafutását. A szervezők szabadkártyával tisztelegtek "életműve" előtt, mivel a világranglista 426. helyezettjeként el sem indulhatott volna kedvenc tornáján.

A veterán teniszező három Grand Slam-trófeát gyűjtött párosban és vegyespárosban, emellett 2010-ben az év sportolójává választották hazájában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!