Bejrúti robbanás - Oroszország mobilkórházat telepít Libanonba

Külföld, 2020.08.05

Oroszország egy mobilkórházat telepít Libanonba a Bejrútban történt kedd esti robbanás sérültjeinek kezelésére - jelentette be szerdán a rendkívüli helyzetek minisztériuma Moszkvában.

A tárca közleménye szerint öt repülőgép indul majd Libanonba, fedélzetükön egészségügyi szakemberekkel, sürgősségi szolgálatok munkatársaival, mentőkutyákkal valamint humanitárius segéllyel.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben kulcsszerepet játszó orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) a Mikrob intézet egy koronavírus-fertőzés diagnosztizálására alkalmas laboratóriumát küldi a helyszínre, annak személyzetével együtt.

A Covid-19-helyzetre való tekintettel az összes orosz szakembert védőfelszereléssel látják el. A műveletben mintegy 150 ember vesz részt.

Késő délutáni közlés szerint egy Il-76-os és egy Szuhoj Superjet 100-as repülőgép már elindult Libanonba a Moszkvához közeli Zsukovszkij repteréről.

A keddi bejrúti detonáció következtében az eddigi adatok szerint legkevesebb száz ember életét vesztette, és több mint négyezren megsérültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!