Berekesztette a Liga 1 labdarúgó-bajnokságot a Román Labdarúgó Szövetség

Külföld, 2020.08.06

A Liga 1 labdarúgó-bajnokság 2019/2020-as idényének berekesztéséről döntött csütörtökön a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága. A testület döntéseit Razvan Burleanu FRF-elnök ismertette.

Az FRF arról határozott, hogy több mérkőzést nem játszanak a 2019/2020-as idényben, és a bajnokság sorrendjét a jelenlegi állás alapján állapítják meg. A sorrendnél tehát nem lesznek tekintettel arra, hogy a bukaresti Dinamónál és az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos esetek miatt egyes csapatok kevesebb mérkőzést tudtak lejátszani.

A bajokságot - amint az már korábban kiderült - a kolozsvári CFR nyerte az Universitatea Craiovát és az Astra Giurgiut megelőzve. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a 9. helyen végzett. Az FRF azzal próbálta elkerülni a kevesebb mérkőzést lejátszó együttesek hátrányos megkülönböztetését, hogy a következő idényre a jelenlegi 14-ről 16 csapatosra bővítette a bajnokságot. Így a mostani idényben szereplő csapatok közül egyik sem esik ki automatikusan a Liga 1-ből. Az utolsó helyezett Chindia Targoviste osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

A FRF arról is döntött, hogy a következő bajnoki idényben megőrzi a rájátszásos rendszert, és az alapszakasz után mind a felső-, mind az alsóházban nyolc csapat vesz részt a küzdelmekben. Az alsóházból a két utolsó helyezett esik ki, és a lista végén szereplő következő két együttes játszik osztályozót az élvonalban maradásért.

A rájátszás alsóházában ugyanakkor nemcsak a kiesés elkerülése lesz a tét. Az alsóház győztese ugyanis osztályozó mérkőzést játszik a felsőház utolsó helyezettjével, és - ha győz - egy újabb osztályozón akár az Európa-liga szereplés jogát is kivívhatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!