Birkózó Magyar Nagydíj - Világbajnokok sora az orosz csapatban

Külföld, 2019.01.29

Az orosz válogatott rendkívül erős csapattal érkezik a február 23-24-én sorra kerülő kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjra.

A szervezők kedden arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a győri viadalra - amely egyben Polyák Imre-emlékverseny - hat olyan orosz birkózó is jön, aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon aranyérmet nyert.

Az orosz csapatban a legnagyobb név a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Roman Vlaszové, de honfitársai közül többen is esélyesek a Magyar Nagydíj megnyerésére. Vlaszovon kívül idén további kilencen - köztük az olimpiai bajnok Davit Csakvetadze és a világbajnok Nyikita Melnyikov - lettek országos bajnokok.

A közlemény kitér rá: az oroszok azért érkeznek ennyi kiváló birkózóval, mert a győri megmérettetés lesz a válogató versenyük az áprilisban, Romániában sorra kerülő Eb-re.

A kétszeres világbajnok Bácsi Péter elmondta: a magyarok versenyszervezésben mindig is jók voltak, így nem csoda, hogy a Magyar Nagydíj is kiemelt viadal lett.

"A világversenyeken kívül négy nagy megmérettetés van, amelyeken világranglista-pontokat lehet gyűjteni. Ezek között van a Magyar Nagydíj is. A győri állomáson kívül Zágrábban, az olaszországi Sassariban és Minszkben rendeznek a Magyar Nagydíjhoz hasonló Grand Prix-viadalt" - emlékeztetett rá Bácsi Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!