Biztonsági fenyegetés miatt kiürítették a karácsonyi vásárokat Düsseldorf belvárosában

Külföld, 2022.12.05

Biztonsági fenyegetés miatt kiürítették hétfőn a karácsonyi vásárokat a németországi Düsseldorf belvárosában.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros központjában rendezett szabadtéri adventi vásárokat "absztrakt biztonsági zavar" miatt kellett kiüríteni - nyilatkozta egy rendőrségi szóvivő a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Közvetlen veszély nincs, az intézkedést elővigyázatosságból hozták, mert a biztonság a legfontosabb - magyarázta a szóvivő. A fenyegetés jellegéről, forrásáról nem közölt részleteket.

A Bild című német napilap értesülése szerint egy névtelen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy teherautóval belehajt a tömegbe a városháza előtti vásárban. A rendőrség délután zárta le a területet és a környező utcákat. Veszélyre utaló jeleket nem tártak fel, így este feloldották a közlekedési korlátozásokat, de a standok, az óriáskerék és a jégpálya zárva maradtak hétfőn.

Legutóbb Berlinben történt hasonló eset november végén: az egyik legnagyobb belvárosi téren, az Alexanderplatzon működő adventi vásárt kellett kiüríteni több órára, mert egy telefonáló tömeges gázolással fenyegetőzött.

Németországban a legutóbbi nagyobb terrortámadás éppen egy tömeges gázolás volt egy karácsonyi vásárban: a 11 halálos áldozatot követelő merénylet 2016 decemberében történt egy másik berlini téren, a Breitscheidplatzon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!