TV műsor

Biztonságpolitikai tanácsadó: túlbiztosítással készülnek Biden beiktatására

Külföld, 2021.01.18

A capitoliumi ostrom miatt az amerikai biztonsági szervek úgynevezett túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatására - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Soha nem látott biztonsági intézkedésekkel készülnek az Egyesült Államok hatóságai, a szokásos rendőrségi és titkosszolgálati erők mellett a nemzeti gárda 21 ezer tagját is Washingtonba vezényelték - hangzott el a műsorban.

Horváth József emlékeztetett: több tucat tagállamban mozgósították a Nemzeti Gárdát, mert egyes nagy városokban erőszakos megmozdulásokra számítanak. A tanácsadó ugyanakkor csak kis esélyt lát egy radikális tüntetéssorozat kialakulására. A demokraták békés hatalomátvételre készülnek, de ha mégis lesznek tüntetések, azok mindkét politikai oldalnak negatív hozadékkal járnának, és tovább rombolnák az Egyesült Államok külföldi megítélését - tette hozzá.

Az elnöki beiktatásoknál korábban a nem látható biztonsági intézkedések voltak túlsúlyban, de a Capitolium ostromával új jelenség ütötte fel a fejét, amely miatt a biztonsági szervek egy jól látható védelmet is szükségesnek éreznek - közölte.

A több tízezres katonai erő üzenet mindenki számára, hogy ne próbálja rendbontással kifejezni ellenérzését vagy akár támogatását az új elnökkel kapcsolatban - mondta Horváth József.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!