Brexit - A megállapodás elfogadása esetén június végéig terjedő Brexit-halasztást kér a brit kormány

Külföld, 2019.03.13

A brit kormány szerda este bejelentette, hogy ha a londoni alsóház egy héten belül elfogadja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást, London a Brexit egyszeri, június 30-áig terjedő elhalasztását fogja kérni az Európai Uniótól, annak érdekében, hogy legyen idő a kilépéshez szükséges jogszabálytervezetek törvénybe iktatására.

Az indítvány csütörtökön kerül az alsóház elé vitára és szavazásra. Theresa May miniszterelnök a beterjesztés ismertetése előtt közölte: rövid idejű, technikai jellegű halasztásra csak akkor van mód, ha a Brexit-megállapodást a képviselők elfogadják.

May szerint a háznak meg kell értenie, hogy ha továbbra sem támogatja a Brexit-feltételekről szóló egyezséget - amelyet a törvényhozók eddig kétszer, először januárban, majd kedd esete is elutasítottak -, akkor a Brexit sokkal hosszabb idejű halasztására lesz szükség, és ebben az esetben az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a május végén esedékes európai parlamenti választásokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!