Brexit - Angela Merkel tisztelettel tudomásul veszi Theresa May lemondását

Külföld, 2019.05.24

Angela Merkel német kancellár tisztelettel tudomásul veszi Theresa May brit miniszterelnök lemondását - mondta a német kormány helyettes szóvivője pénteken Berlinben.

Martina Fietz tájékoztatóján kiemelte, hogy a kancellár mindig is a bizalmon alapuló, jó együttműködést folytatott a brit kormányfővel, és ez a szellemiség megmarad Theresa May hivatali idejének hátralévő részében is.

Arra a kérdésre, hogy a német kormány megítélése szerint miként befolyásolhatja a lemondás a brit európai uniós tagság megszüntetésének (Brexit) folyamatát, a helyettes kormányszóvivő csak annyit mondott, hogy a Brexit legfőképpen a brit belpolitika alakulásának függvénye.

A német szövetségi kormány továbbra is szoros kapcsolatra és szoros együttműködésre törekszik a mindenkori londoni vezetéssel - tette hozzá.

Theresa May pénteken Londonban bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben utóda megválasztásáig ellátja a kormányfői feladatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!