Brexit - Egyik brit miniszterelnök-jelölt sem akar választást vagy újabb népszavazást

Külföld, 2019.07.15

A kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért és az ezzel járó miniszterelnöki posztért versengő két jelölt egyaránt kijelentette hétfőn, hogy nem akar előrehozott parlamenti választást, sem újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

Ugyancsak mindketten elítélték Donald Trump Twitter-bejegyzését, amelyben az amerikai elnök azt javasolta a kormányát bíráló egyes demokrata párti képviselőknek, hogy menjenek vissza abba az országba, "ahonnan jöttek".

Jeremy Hunt külügyminiszter és hivatali elődje, Boris Johnson hétfő este a The Sun című erősen EU-szkeptikus irányvonalú brit tömeglap és a Talk Radio nevű londoni kereskedelmi rádióállomás közös szervezésű kampányvitáján vett részt százfős meghívott közönség előtt.

A vitában Hunt kijelentette: ha még a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) előtt választásokat tartanának Nagy-Britanniában, akkor az ellenzéki Munkáspárt, valamint a két legnagyobb Brexit-ellenes párt, a Liberális Demokraták és a Skót Nemzeti Párt (SNP) koalícióra léphet, és akkor "egyáltalán nem lesz Brexit".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!