Brexit - Tusk: bűnbakkeresés helyett a jövőre, a polgárok érdekeire kellene fókuszálni

Külföld, 2019.10.08

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azzal vádolta meg kedden Boris Johnson brit kormányfőt, hogy célja csupán az, hogy bűnbakká tegye az Európai Uniót az Egyesült Királyság rendezett kiválásáról szóló tárgyalások kudarcáért.

"Nem az a tét, hogy megnyerjünk valamiféle ostoba egymásra mutogatást. Európa és az Egyesült Királyság jövője, illetve állampolgáraink biztonsága és érdeke forog kockán" - üzent a Twitteren az EU-tagállamok csúcsvezetőit tömörítő testület elnöke.

"Nem akarsz megállapodást, nem akarsz hosszabbítást, nem akarod visszavonni a kilépési szándékot. Merre tartasz?" - tette fel a kérdést.

Ugyancsak kedden az Európai Bizottság szóvivője arról számolt be, hogy nem változott a bennmaradó tagállamok és a brüsszeli testület álláspontja.

"Megegyezést szeretnénk, ennek eléréséért dolgozunk" - közölte Mina Andreeva, hozzáfűzve, hogy a felek képviselői jelenleg is technikai tárgyalásokat folytatnak.

A sajtó jelentései szerint a brit miniszterelnöki hivatal egy névtelenséget kérő tisztségviselője eközben úgy vélekedett, hogy a szemben álló álláspontok tükrében a szigetország rendezett kiválása "lényegében lehetetlen, és nem csak most, hanem bármikor".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!