Brexit - Varsó szerint nőtt a rendezetlen kiválás valószínűsége

Külföld, 2019.03.12

Nőtt a megállapodás nélküli Brexit valószínűsége, miután a brit parlament kedden újból elutasította az Európai Unióval (EU) kötendő kiválási szerződést - jelentette ki Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes. Aláhúzta: Lengyelország jól felkészült arra, hogy korlátozza a kemény Brexit következményeit.

Lengyelország jól felkészült arra, hogy "korlátozza azokat a költségeket, amelyekkel az Egyesült Királyságnak az EU-ból való rendezetlen kilépése járna a gazdaságra és a cégekre nézve" - hangsúlyozta Szymanski a PAP hírügynökségnek nyilatkozva.

Megerősítette, hogy a lengyel alsóház szerdán kezdődő ülésének napirendjén szerepel a kemény Brexit következményeit enyhítő törvénycsomag, amelyet a lengyel kormány a múlt héten hagyott jóvá.

Arra vonatkozóan, hogy a brit parlament szerdán a megállapodás nélküli kilépésről szavaz, Szymanski elmondta: feltételezi, hogy az ilyen modellt a brit képviselők elutasítják.

Ez azt jelenti, hogy a brit alsóház a kilépés elhalasztására vonatkozó kérvény benyújtására kötelezheti Theresa May kormányát - folytatta a lengyel diplomata, hozzátéve: Lengyelország "konstruktív módon" viszonyulna az ilyen beadványhoz, szükség lesz viszont az EU egyhangú döntésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!