Bundesliga - Laidouni az Union Berlinhez szerződött

Külföld, 2023.01.27

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin szerződtette Aissa Laidounit, a Ferencváros középpályását.

A Schäfer Andrást is foglalkoztató berlini klub péntek délután jelentette be a tunéziai futballista leigazolását.

Laidouni 2020 nyarán igazolt a Ferencvárosba, a zöld-fehérek színeiben 103 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken kilenc gólt szerzett és 16 gólpasszt adott, és a gárda egyik meghatározó játékosa volt. Szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is, de kedden már csak csereként lépett pályára a ZTE ellen. Az afrikai futballista két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Laidouni ott volt télen a katari világbajnokságon is, az egyik legjobbja volt a tunéziai válogatottnak, amely a csoportkörben a későbbi döntős franciákat is legyőzte, de végül nem jutott a 16 közé.

A 26 éves futballista eladása előtt Muhamed Besic az angol élvonalbeli Evertonhoz, Somália a francia Toulouse-hoz igazolt, míg Nagy Ádámot az olasz Bologna, majd tavaly Myrto Uzunit az akkor spanyol első osztályú Granada szerződtette.

"Ez egy óriási siker a klub számára, hogy az elmúlt években az öt legjobb ligába tudtunk eladni játékosokat. Egyúttal ez egy lehetőség is a jövőben a játékosoknak, akik azt látják, hogy a Ferencvárossal együtt sikereket lehet elérni, jó teljesítményt nyújtani, ezzel felhívni magukra a figyelmet, ami megnyitja a kaput a legjobb bajnokságokba" - mondta Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére, majd hozzátette: ennek ellenére sajnálja, hogy egy ilyen jó játékos elhagyta a csapatot.

Az Union a második helyen áll a Bundesligában, szombat délután a Hertha BSC otthonába látogat a berlini rangadó keretében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!