Bundesliga - Novothny Somáék célja a bennmaradás

Külföld, 2021.08.13

A Novothny Somát foglalkoztató VfL Bochum labdarúgócsapatának célja, hogy megőrizze a nyáron kivívott élvonalbeli tagságát a Bundesliga pénteken rajtoló idényében.

A 27 éves magyar támadó az M1 aktuális csatornának elmondta, a szombati, VfL Wolfsburg elleni nyitómeccsen biztosan nem lép pályára, ugyanis sérült.

"Edzésen ütköztem az egyik játékostársammal, emiatt bevérzett a térdem, ráadásul bement a csont közé is a folyadék, ami igen kellemetlen érzés. Szerencsés és szerencsétlen is vagyok egyszerre, ugyanis el is törhetett volna a térdkalácsom vagy leszakadhatott volna a porcom, viszont nagyon nehéz a csontok közül eltüntetni a bevérzést" - emlékezett vissza a történtekre Novothny, aki pénteken már futásra cserélte a biciklizést, és abban bízik, hogy "a fogát összeszorítva" jövő héten már társaival gyakorolhat.

A csatár kijelentette, első Bundesliga-idényükben nem lehet más céljuk, mint a bennmaradás, a városnak 11 év elteltével van ismét élvonalbeli csapata.

"A szurkolók már a feljutás után is meg voltak őrülve, ma is hagytak egy molinót az edzésünkön, nagyon készülnek" - utalt a drukkerekre Novothny.

A veszprémi születésű labdarúgó szerint az utolsó edzésen már érződött a pozitív feszültség a játékostársain és a szakmai stáb tagjain is, ugyanis sokaknak a szombati lesz az első mérkőzésük az első osztályban.

"Velem együtt nyolc hiányzónk van jelenleg, ami nem könnyíti meg a felkészülést, de az előző szezon negyedikje ellen se félni-, se vesztenivalónk nem lesz. Úgy megyünk bele a találkozóba, hogy szeretnénk elhozni legalább egy pontot" - tekintett előre a wolfsburgi mérkőzésre.

A támadó a szezon egészével kapcsolatban azt nyilatkozta, hazai környezetben a közép- és kiscsapatok ellen az a cél, hogy a másodosztályban látott, agresszív letámadásra épülő "vadabb" támadójátékukkal rukkoljanak majd elő, ugyanakkor a nagycsapatok ellen tudják, hogy ez a taktika várhatóan nem lesz kifizetődő.

"A magam szempontjából előbb szeretnék meggyógyulni, aztán visszaszerezni a helyemet, majd minél több játéklehetőséget kiharcolni. Ez a Bundesliga, ahol minden pályán töltött perc, másodperc büszkeséggel fog eltölteni" - jelentette ki Novothny Soma.

A Bundesliga új szezonja pénteken a címvédő Bayern München mönchengladbachi vendégjátékával indul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!