Ciszjordániában tűzharc után megadta magát három palesztin fegyveres

Külföld, 2022.08.30

Ciszjordánia északi részén két órás tűzharc után megadta magát három palesztin fegyveres - jelentette a katonai rádió kedden.

A Nablusz melletti Rodzsib faluban az izraeli hadsereg körülvett egy épületet kedd reggel, melyben körözött palesztin fegyveresek barikádozták el magukat. Két órás tűzharc után a több terrorakció elkövetésével vádolt palesztinok megadták magukat az izraeli erőknek.

Az elfogott, és kihallgatásra vitt fegyveresek között volt Nihad Avisz és Nabil as-Svalhi, akik az izraeli biztonságiak szerint az utóbbi napokban Nablusz környékén több fegyveres merényletet hajtottak végre.

A Vöröskereszt jelentése szerint az összecsapás során könnyebben vagy közepesen megsebesült egy olyan palesztin, aki nem volt a körözött személyek között. A helyszínre érkezett az egyik letartóztatott férfi édesapja, és arra kérte fiát, hogy adja meg magát.

Az elmúlt napokban több lövöldözés is történt a környéken. Péntek este tüzet nyitottak egy járműre Nablusztól északnyugatra, s lövöldözés után azonnal megkezdték a terroristák felkutatását. Palesztin fegyveresek hétfőre virradóra is tüzet nyitottak két katonai őrhelyre Ciszjordániában a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet értesülése szerint.

Kedd hajnalban az izraeli hadsereg mentett ki öt ultraortodox izraelit, akik előzetes biztonsági egyeztetés nélkül járművükkel József sírjához tartottak, amely Nabluszban található.

A közelben palesztin fegyveresek tüzet nyitottak rájuk, ketten közülük közepesen megsebesültek. A biztonsági erők kimentették őket, és a két sérültek kórházba szállították.

A nyomozás során azt állították, hogy az ultraortodox Bné Brak város felé tartottak, és véletlenül kötöttek ki Nabluszban. Miután tüzet nyitottak rájuk, felvették a kapcsolatot a rendőrséggel és a hadsereggel, és elbújtak a környéken. Járművüket palesztinok felgyújtották.

A múlt héten egy 18 éves palesztin életét vesztette az izraeli hadsereggel zajlott összecsapásokban Nabluszban, József sírjánál, amikor tűzharc tört ki helyi palesztin fegyveresek és az odautazó zsidó vallásos hívők bejutását biztosító izraeli katonai erők között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!