Corbyn: a konzervatívok képmutató módon vádolják antiszemitizmussal a Munkáspártot

Külföld, 2018.09.26

Az ellenzéki brit Munkáspárt vezetője szerint a kormányzó Konzervatív Párt képmutató módon jár el, amikor a Labourt vádolja antiszemitizmussal, miközben "Orbán Viktor keményvonalas jobboldali kormányát támogatja". Jeremy Corbyn a Munkáspárt Liverpoolban rendezett éves kongresszusának szerdai zárónapján mondott beszédében részletesen kitért a Munkáspártot antiszemitizmussal vádoló nyilatkozatokra.

Corbyn visszautasította ezeket a vádakat és kijelentette: a Munkáspárt a brit zsidóság szövetségese, kormányra kerülve mindent megtesz majd a nagy-britanniai zsidó közösségi és vallási intézmények biztonságának garantálására, és ugyanígy tesz minden más olyan közösség esetében, amelyek gyűlöletteljes megnyilvánulásokkal és fizikai támadásokkal szembesülnek.

A rasszizmus-ellenesség a Munkáspárt belső jellemzője, éppen ezért "nem fogadom el, amikor tory képmutatók bennünket vádolnak antiszemitizmussal, másnap pedig Orbán Viktor keményvonalas jobboldali kormányát karolják fel" - fogalmazott a Labour vezetője.

Hozzátette: a Konzervatív Párt levelet is kapott "az antiszemita és iszlámfóbiás magyar kormánytól", amely megköszönte a brit konzervatívok által tanúsított szolidaritást.

Jeremy Corbyn arra utalt, hogy a brit Konzervatív Párt európai parlamenti (EP-) képviselői nem szavazták meg Judith Sargentini, az EP holland zöldpárti képviselője által a jogállamiság magyarországi helyzetéről összeállított jelentést, amelyet az EP nagy többséggel elfogadott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!