Cseh kézben a TA3 szlovák kereskedelmi hírtelevízió

Külföld, 2022.01.26

Cseh tulajdonba került a TA3 szlovák kereskedelmi hírtelevízió, amely eddig Ivan Kmotrík szlovák vállalkozó Grafobal nevű pénzügyi csoportjának tulajdonában volt - jelentette szerdán a CT24 közszolgálati cseh hírtelevízió. A közlés szerint a TA3 új tulajdonosa Michal Vorácek cseh vállalkozó Blueberg Media csoportja.

A TA3, amelynek sugárzási engedélye a C.E.N. társaság tulajdonában volt, 2001 óta működik Szlovákiában egyetlen hírtelevízióként. A közszolgálati szlovák televíziónak nincs hírtelevíziós csatornája.

A Finstat.sk hírportál szerint a C.E.N. csoport hosszabb ideje veszteséggel gazdálkodik, 2020-ban vesztesége 1,91 millió eurót tett ki.

Vorácek tavaly októberig társtulajdonosa volt a szlovák Our Media SR társaságnak. Ez a cég vette meg 2018-ban a Pravda című befolyásos baloldali szlovák napilapot, amelynek most a kiadója.

A tulajdonosváltással összefüggésben távozik a TA3 igazgatója Mirjana Hron Simisic, aki ezentúl a Grafobal Group menedzsmentjében fog dolgozni. A TA3 új ideiglenes vezetője Ján Svoboda, az Our Media SR csoport menedzsmentjének eddigi elnöke.

Szintén cseh kézben, a prágai székhelyű PPF pénzügyi csoport tulajdonában van a vezető szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!