Csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban szeptemberben

Külföld, 2020.10.30

Németországban elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben havi szinten, ami szakértők szerint részben a koronavírus-járvány újbóli felerősödésének következménye.

A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken azt közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékkal esett augusztushoz képes, amikor még 1,8 százalékos növekedést jegyeztek fel júliussal összevetve. Elemzők jóval kisebb, 0,8 százalékos havi szintű szeptemberi kiskereskedelmi forgalomcsökkenésre számítottak.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságában éves szinten a szeptemberi kiskereskedelmi forgalom 6,5 százalékkal nőtt az augusztusi 3 százalék emelkedés után. Szakértők nagyobb, 6,6 százalékos forgalombővülést vártak.

A koronavírus-járvány első hullámának a hatására a német gazdaság a második világháború óta a legmélyebb válságba jutott, a GDP 9,7 százalékkal csökkent az idei második negyedévben az előző három hónaphoz képest. A szeptember végével záródott három hónap német gazdasági teljesítményével kapcsolatos előzetes adatokat pénteken 10 órakor hozzák nyilvánosságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!