Csökkent a német export és import februárban

Külföld, 2019.04.08

Csökkent februárban a német kivitel és a behozatal.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn azt közölte, hogy szezonális és naptári kiigazítással a német export 1,3 százalékkal, az import pedig 1,6 százalékkal zsugorodott havi összevetésben. Ennek alapján a német külkereskedelemben 17,9 milliárd euró többlet keletkezett.

Februárban a német áruexport 108,8 milliárd euróra emelkedett, az egy évvel korábbihoz képest 3,9 százalékkal nőtt, az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással viszont 1,3 százalékkal csökkent.

Az áruimport az egy évvel korábbihoz képest 5,1 százalékkal nőtt februárban, 90,9 milliárd eurót tett ki, szezonális és naptári kiigazítással 1,6 százalékkal csökkent idén januárral összevetve.

Az EU tagállamaiba Németország 65,7 milliárd euró értékben exportált árucikkeket és 53,2 milliárd eurót tett ki az import februárban. Az export az egy évvel korábbihoz képest 3,8 százalékkal, az import pedig 6,7 százalékkal nőtt.

Az euróövezeti országokba Németország 41,4 milliárd euró értékben exportált februárban, 3,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Importja pedig 7,5 százalékkal 34,9 milliárd euróra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!