David Attenborough fogja képviselni az emberek véelményét az ENSZ éghajlatváltozási tanácskozásán

Külföld, 2018.11.21

David Attenborough fogja elfoglalni az "emberek székét" az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 24. ülésén, amelyet december 2. és 14 között tartanak a lengyelországi Katowicében - adta hírül szerdán a BBC News honlapja.

A világhírű brit természettudós e menőségében beszédet is mond, amelyben az embereknek a klímaváltozásról kifejtett véleményét fogja tolmácsolni a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek.

"Az emberek széke azt jelenti, hogy elfoglalója szerte a világról több százmillió olyan embert képvisel, akiknek életére hatással van a klímaváltozás. Azért ül ott, hogy emlékeztesse a konferencián dolgozó politikusokat, valamint a kormányokat és más irányítókat, hogy ez az intézmény nem egy elméleti vállalkozás, nem egy vákuumban dolgoznak. Valódi emberek jövőjével van dolguk" - mondta a BBC-nek adott interjújában Attenborough.

A természettudós, aki szerint katasztrofális következményekkel járna bolygónkra, ha nem sikerül feltartóztatni a klímaváltozást, az emberek véleményének összegyűjtésére videokampányt indít. Arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét, tapasztalatait a klímaváltozásról egy online közvélemény-kutatás keretében és a közösségi médiában, felhasználva a #TakeYourSeat hashtaget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!