Donald Trump bejelentette, hogy már nem John Ratcliffe a jelöltje a DNI élére

Külföld, 2019.08.02

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy már nem John Ratcliffe republikánus képviselő a jelöltje az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) élére.

Ratcliffe jelölése ugyan hivatalosan nem történt meg, Donald Trump csupán egyik korábbi Twitter-bejegyzésében jelezte, hogy őt jelölné a valamennyi amerikai hírszerző ügynökséget összefogó szervezet élére, de a képviselő elleni támadások olyan erőteljesek voltak, hogy Trump visszavonta a lehetséges jelölését. Az elnök legalábbis erre hivatkozott péntek délutáni Twitter-bejegyzésében.

"Elmagyaráztam Johnnak, hogy hónapokig tartó rágalmazás és becsületsértés után milyen nyomorúságos lenne az ő és a családja számára ezekkel az emberekkel együttműködni. John ezért úgy döntött, hogy inkább a kongresszusban marad" - írta mikroblogjában az elnök, aki a sajtót okolta Ratcliffe visszavonulásáért.

Az 53 éves texasi képviselőnek a sajtó felrótta hírszerzési tapasztalatlanságát, a The Washington Post pedig megírta, hogy szakmai önéletrajzának "feljavítása" végett nem mondott igazat korábbi ügyészi teljesítményéről.

John Ratcliffe szintén Twitteren reagált: "nem kívánom, hogy bár igaztalan és tisztán politikai pártpolitikai indíttatású, de országos biztonságpolitikai és hírszerzési vita övezze jelölésemet" - írta.

Donald Trump a múlt vasárnap Twitteren jelentette be, hogy a DNI eddigi igazgatója, Dan Coats - aki gyakran fejtette ki eltérő véleményét, elsősorban Oroszországgal kapcsolatos kérdésekben - augusztus 15-i határidővel lemond. Az elnök akkor jelezte, hogy az egyik legszorosabb szövetségeseként számon tartott texasi képviselőt, Ratcliffet jelölné utódjául.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!