Donald Trump felhatalmazást adott az iraki rakétatámadásokra adandó válaszlépésekre

Külföld, 2020.03.12

Donald Trump amerikai elnök felhatalmazást adott az előző napi iraki rakétatámadásokra adandó esetleges válaszlépésekre - közölte Mark Esper amerikai védelmi miniszter csütörtökön.

A tárcavezető elmondta, hogy egyeztetett Donald Trumppal, aki felhatalmazást adott arra, hogy "ha erre kerülne sor, megtegyük a szükséges lépéseket".

A védelmi miniszter nem kívánt válaszolni a konkrét intézkedéseket firtató kérdésekre. "Nem fogom megtáviratozni az Egyesült Államok válaszlépéseit" - fogalmazott. Arra a kérdésre pedig, hogy elrendelhetnek-e válaszcsapást iráni célpontok ellen, azt felelte: "minden megoldás terítéken van, de arra a csoportra vagy csoportokra összpontosítunk, amely vagy amelyek szerintünk Irakban elkövették a rakétatámadást".

Szerdán este tizennyolc rakéta csapódott be a Bagdadtól mintegy húsz kilométernyire északra fekvő Tadzsi támaszponton, ahol többek között amerikai katonák is szolgálatot teljesítenek. A támadásban két amerikai és egy brit katona életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. Bár az akcióért eddig egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, Washington szerint az Irán támogatását élvező iraki milíciákat terheli érte a felelősség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!