Donald Trump változatlanul Robert Muellert támadja

Külföld, 2018.11.27

Donald Trump amerikai elnök kedden több Twitter-bejegyzésben támadta Robert Muellert, annak a különbizottságnak a vezetőjét, aki az oroszok és az elnök  2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai közötti esetleges összejátszást vizsgálja.

Az egyik bejegyzésben Trump "csirkefogóvá vált, konfliktusos ügyésznek" nevezte Muellert, és azt állította, hogy Mueller és munkatársai "életeket tesznek tönkre" a vizsgálatukkal.

"A hazug boszorkányüldözés folytatódik, de Mueller és dühös demokratáinak bandája csak a dolgok egyik oldalát vizsgálja, a másikat nem" - fogalmazott Trump.

Egy másik bejegyzésben arról írt: "a hamis hírek médiája szentnek ábrázolja Robert Muellert, miközben ő pontosan az ellenkezője ennek. Félelmetes kárt okoz igazságszolgáltatásunknak azzal, hogy csakis a dolgok egyik oldalát nézi, a másikat nem". Úgy vélte: a Mueller-vizsgálatból "hősök kerülnek majd ki, de a hős nem Mueller és dühös demokratáinak rémes bandája lesz".

Trump szerint a Mueller-bizottság eddig már 30 millió dollárt költött a "boszorkányüldözésre" és szerinte eddig mást nem tudott felmutatni, mint életek tönkretételét.

Az elnök nem szolgált részletekkel arról, hogy honnan származik a 30 millió dollárra vonatkozó adat. A Mueller-bizottság működésének költségeit várhatóan decemberben hozzák nyilvánosságra, de a Politico című lap információi szerint eddig 17 millió dollárjába került az amerikai adófizetőknek.

Az amerikai kommentátorok felhívják a figyelmet arra, hogy Trump mikroblog-bejegyzései egy nappal azt követően láttak napvilágot, hogy 2016-os elnökválasztási kampányának egyik volt tanácsadója, George Papadopoulos hétfőn megkezdte kéthetes börtönbüntetését, volt kampányfőnökét, Paul Manafortot pedig Robert Mueller azzal vádolta meg, hogy miután együttműködést ígért, továbbra is hazudott a vizsgálóbizottságnak.

Papadopoulost azért ítélték el, mert félrevezette a vizsgálóbizottságot, Manafortra pedig azért vár börtönbüntetés, mert a vizsgálat során adócsalásaira, és más pénzügyi bűncselekményeire derült fény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!