Donald Trump volt személyes ügyvédje megkezdte börtönbüntetése letöltését

Külföld, 2019.05.06

Donald Trump volt személyes ügyvédje, Michael Cohen hétfőn megkezdte hároméves börtönbüntetésének  letöltését.

Mielőtt elindult volna a New York államban lévő Otisville börtönébe, Michael Cohen hétfőn reggel a manhattani lakása előtt újságíróknak azt mondta: "még sok mondanivalója lenne és várom a napot, amikor megoszthatom az igazságot". Hozzátette: reméli, hogy mire kijön a börtönből, már egy olyan Amerikát talál, ahol "nem lesz idegengyűlölet, igazságtalanság és hazugság az ország vezetésében".

Az 52 éves Michael Cohent - a Mueller-vizsgálat során kiderült bűncselekményeiért - decemberben ítélték hároméves börtönbüntetésre adócsalásért, a hatóságok félrevezetéséért, valamint azért, mert Donald Trump két korábbi női kapcsolatának - Stormy Daniels pornószínésznőnek, valamint Karen McDougal, volt Palyboy-modellnek - pénzt fizetett a hallgatásukért a 2016-os választási kampány idején.

Cohen, akit kizártak az ügyvédi kamarából is, a New York városától mintegy 110 kilométernyire északnyugatra fekvő Otisville börtönében tölti le büntetését.

Az AP hírügynökség információi szerint a börtön nem a szigorú feltételekkel működő büntetés-végrehajtási intézmények közé tartozik, nem veszi körül kerítés, a fogva tartottak különösebb ellenőrzés nélkül sétálhatnak a kertjében, és - a börtönön belül - napi néhány órát dolgoznak. Az intézmény területén sportpályák - például kosárlabda-, és teniszpályák - vannak, és az elítéltek bizonyos feltételek esetén egy-kétnapos eltávozást kaphatnak. Cohen egy egyetemi dormitóriumhoz hasonló szobában kap helyet, állandóan kóser étel és rabbi áll majd a rendelkezésére.

"Hogy' lehet az, hogy egyedül én kerülök börtönbe? Nem dolgoztam a kampánycsapatban, egyedül Trumpnak dolgoztam. Miért én megyek börtönbe? Nem én feküdtem le egy pornósztárral!" - nyilatkozta Michael Cohen nemrégiben a The New Yorker magazinnak.

Cohen tíz esztendőn keresztül dolgozott Donald Trump vállalatbirodalmánál, és pere során azt állította, hogy mindig és mindenben Trump utasítására cselekedett. Az elnök ezt cáfolta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!