Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Külföld, 2020.10.22

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban - közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön.

A hágai székhelyű szervezet sajtóközleménye szerint a francia és a görög hatóságok összehangolt rajtaütése egy egész bűnügyi hálózatot oszlatott fel, amely doppingszerekre és hamisított gyógyszerekre szakosodott. A több francia városban végrehajtott razzia során a készpénzen kívül két járművet, 1125 illegális serkentővel teli üvegcsét és 4615 kétes eredetű tablettát foglaltak le. A rendőrök mindemellett három kilogramm, 3000 adag doppingtermék gyártáshoz elegendő nyersanyagot is elkoboztak mintegy 150 ezer euró értékben.

Az Europol szerint a bűnszervezet nem csak a szteroidok, anabolikus anyagok, növekedési hormonkészítmények és hamis gyógyszerek előállításában vett részt, de azok importjában is. A termékek többsége Kínából érkezett.

"Ezek a hamisított és illegális vegyi termékek komoly veszélyt jelentenek megvásárlóik egészségére, mivel a normálistól eltérő arányú hatóanyagot, tisztátalan vegyületi egységeket tartalmazhatnak, és minden orvosi ellenőrzés nélkül gyártják őket" - hívta fel a figyelmet az Europol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!