Egyesült Államok: újabb demokrata párti politikus jelentkezett elnökjelölt-aspiránsnak

Külföld, 2019.05.02

Michael Bennet coloradói szenátor személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett elnökjelölt-aspiránsnak.

A szenátor a CBS televízióban jelentette be csütörtökön, hogy indul pártja elnökjelöltségéért. Ő a hetedik demokrata párti szenátor és a huszonegyedik elnökjelölt-aspiráns a demokrata táborban, Colorado államból pedig a - John Hickenlooper volt kormányzó mellett - a második politikus, aki elnök szeretne lenni.

Bennet már korábban jelezte, hogy indul az elnökjelöltségért, de április elején prosztatarákot állapítottak meg nála, ezért a bejelentést elhalasztotta. A CBS televízióban egyúttal közölte: átesett a műtéten és orvosai szerint ismét egészséges.

A CBS televízió újságírójának kérdésére, hogy mi különbözteti meg őt a többi jelölt-aspiránstól, Bennet azt válaszolta: a becsületesség, a hajlandóság a kétpárti együttműködésre és az, hogy már korábban is többször győztesen került ki kemény megméretésekből. Az 54 éves politikus Indiában született, ahol az édesapja nagykövet volt, és Washingtonban nőtt fel, mert Jimmy Carter elnök kormányzatában dolgozott. Ő jogot végzett a Yale Egyetemen, amelynek a lapját is szerkesztette. Rövid jogászi karrier után egy beruházási cég igazgatójaként dolgozott Denverben. 2003 óta politizál: akkor a denveri polgármester kabinetfőnöke volt. Később a denveri állami iskolák főtanfelügyelője, 2007 óta pedig az állam szenátora volt. Michael Bennetet mérsékelt politikusként tartják számon. Mint a CBS televízióban csütörtökön elmondta: azt tervezi, hogy kampányának központi témája az oktatás és a választási reform lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!