Egykori republikánus tisztségviselők akciócsoportot hoztak létre Biden támogatására

Külföld, 2020.07.01

Egykori republikánus tisztségviselők politikai akciócsoportot hoztak létre Joe Biden demokrata párti elnökjelölt támogatására - jelentette szerdán az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A rádió nem nevezte meg konkrétan a csoportban résztvevők nevét, csupán úgy fogalmazott: George W. Bush volt republikánus elnök kormányzatának tisztségviselői is köztük vannak.

A politikai akciócsoportok (PAC) az Egyesült Államokban kivált választások idején aktívak: pénzt gyűjtenek az általuk támogatott jelölt kampányára, vagy egy másik politikus vereségének elősegítésére, programokat és kampányokat szerveznek, és nemcsak személyek, hanem pártok támogatásában is aktívak lehetnek. Az új akciócsoport a tervek szerint internetes oldalt nyit, jelen lesz a közösségi médiában és olyan videókat készít majd, amelyeken ismert republikánus személyiségek dicsérik Joe Bident.

Az NPR idézte Jennifer Millikint, az egyik szervezőt, aki 2004-ben George W. Bush újraválasztási kampányának egyik munkatársa volt. Millikin azt állította: a jelenlegi elnök, Donald Trump "veszély jelent". Nem nevezte meg a csoport tagjait és azt sem, hogy kik a pénzügyi adományozók. Ez utóbbi adatot azonban októberig be kell jelenteni a Szövetségi Választási Bizottságnak.

A politikai akcióbizottság megalakításáról tájékoztatták George W. Busht, de az egykori elnök nem vesz részt a szerveződésben és nem jelezte azt sem, hogy támogatná tevékenységét. Bush szóvivője csak annyit mondott, hogy a volt elnök visszavonult a politikától, és nem kíván részt venni ez idei választási csatározásokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!