Együtt állít ki a Bécsi Design Héten a METU és a VEB2023 EKF program

Külföld, 2022.09.16

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) művészhallgatóinak munkái láthatók a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB 2023) standján péntektől a Bécsi Design Héten.

A METU és a VEB2023 együttműködésének eredményeként megvalósuló művészeti, tervezőgrafikai, formatervezési alkotások munkafolyamatát, hátterét és kreatív ötleteit a Bécsi Design Hét látogatói ismerhetik meg először - tájékoztatta az egyetem pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a Bécsben bemutatott alkotások az első olyan munkák, amelyeket az idén létrehozott új szervezeti egység, a METU Concept Agency valósított meg.

A Bécsi Design Hét Ausztria legjelentősebb multidiszciplináris és kurátori designfesztiválja, 2007 óta a bécsi dizájn világának meghatározó része. A független egyesület által szervezett fesztivál mintegy 200 eseményt foglal magában és évente 40 ezer látogatót fogad.

A VEB 2023 standján látható munkák többek között azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy miként járulhat hozzá a design mind társadalmilag, mind ökológiailag fenntartható megoldásokhoz, vagy hogy miként lehet kritikus, és hogyan kapcsolhatja össze a felhasználót a szükséges tárgyakkal, terekkel és szolgáltatásokkal.

A bemutatott alkotások közül a közlemény kiemeli az újragondolt magyar és francia kártyákat, valamint a szavak lugasát, egy olyan installációt amely természetes, illetve mesterséges fényt használ a szavak földre vetítésére.

"A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa sok látogatót vár Ausztriából, ezért mutatjuk meg a Bécsi Design Héten is, hogy milyen kulturális értékekre, programokra számíthatnak jövőre a Veszprémbe és a régióba érkező látogatóink. Nagy öröm, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem elfogadta meghívásunkat, és hallgatóinak olyan alkotásait mutathatjuk a standunkon, amelyek már a jövő évi kulturális ünnep jegyében készültek" - idézi a közlemény Markovits Alízt, a VEB2023 vezérigazgatóját.

A VEB 2023 standja szeptember 26-ig látogatható az Esterházygasse 22. alatti Festivalzentrale in der GASSE helyszínen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!