Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt Németországban

Külföld, 2022.07.25

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő férfit Németországban - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.

Rendőrség A 23 éves férfi ellen az első körözést 2020 márciusában adták ki, de ezt még tizenkettő követte. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is - írták a közleményben.

A férfi neve Magyarországon végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként vetődött fel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit - tették hozzá.

A nyomozók az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ is arra mutatott, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Mivel tartani lehetett attól, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezik, a német társszerv speciális szakegysége végezte az elfogást Coesfeldben július 20-án délelőtt.

A szökevény megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, a kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság - áll a rendőrségi közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!