TV műsor

EP-választás - A DK ismét az EU-s források kormánytól független elosztását javasolta

Külföld, 2019.05.22

A Demokratikus Koalíció szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján ismét azt javasolta, hogy egy független EU-s testület ossza el a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

Az ellenzéki párt EP-képviselője, Molnár Csaba hivatkozott azon sajtóhírekre, amelyek szerint a közbeszerzések vizsgálata során feltárt szabálytalanságok miatt Magyarországtól akár ezermilliárd forintnyi uniós támogatást is megvonhatnak.

Molnár Csaba azt mondta, nem szabad az uniós pénzeket "korrupt diktátoroknak, oligarcháknak és rokonaiknak a zsebébe tenni", de az országot sem szabad büntetni.

A politikus sürgette, hogy Magyarország azonnal csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Kérdésre azt felelte, hogy a komolyan vehető közvélemény-kutató cégek mindegyike kétszámjegyű támogatást jelez előre a DK-nak a hétvégi EP-választáson. Ez azt jelenti, hogy biztosan lesz két mandátumuk, de azon dolgoznak, hogy egy harmadikat is szerezzenek - közölte.

Molnár Csabát kérdezték a Mi Hazánk Mozgalom keddi, törökszentmiklósi tüntetéséről. Az EP-képviselő elképesztőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarországon "újra félkatonai rendben grasszálnak és masíroznak a nácik". Felhívta a figyelmet, hogy pártja EP-képviselője, Niedermüller Péter és parlamenti képviselője, Arató Gergely ott volt a helyszínen. Ők arról számoltak be, hogy "ezek a szélsőjobboldali nácik" elképesztő fenyegetést jelentenek Magyarország számára - mondta.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!