EP-választás - Fidesz: a bevándorláspárti szocialisták a fiatalok jövőjét is el akarják venni

Külföld, 2019.04.09

A Fidesz szerint a gyerekek és a fiatalok jövőjét egyedül a bevándorláspárti szocialisták akarják elvenni, ha rajtuk múlik, a fiatalokra egy olyan bevándorláspárti Európa vár, ahol hiába tanulnak és dolgoznak, a bevándorlók előbb kapnak majd meg mindent.

A Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a szocialista Kunhalmi Ágnes közölte, a Fidesz célja az oktatási rendszer átalakításával az volt, hogy kiszórja a gyerekeket az oktatásból; a tankötelezettség korhatárának 18 évről 16 évre csökkentésével 100 ezer gyermek került ki a közoktatásból végzettség nélkül.

A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialisták már kormányzásuk alatt is elvették a fiatalok lehetőségeit, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét, leépítették az oktatást, a szakképzést, kötelező tandíjat akartak bevezetni.

A Fidesz közölte, 2010 óta minden lépés azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok életképesebb tudással és szakmákkal lépjenek ki a munkaerőpiacra.

Hozzátették: ma 600 milliárddal többet költ az ország oktatásra, mint a szocialisták idején.

Országszerte zajlanak az iskola-, a szakképzés- és egyetemfejlesztések. A gyerekek iskoláztatását ma ingyenes tankönyvvel és ingyenes étkeztetéssel is segítik - sorolták az intézkedéseket.

A Fidesz közleményében azt írta, a magyar fiatalok ma ingyenes nyelvvizsgával és hamarosan külföldi nyelvtanulási lehetőséggel is élhetnek, az iskolapad után pedig biztos munkára, növekvő bérekre, biztonságra, otthonteremtési és családalapítási támogatásokra számíthatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!