EP-választás - Jobbik: Magyarországon szisztematikus lakosságcsere folyik

Külföld, 2019.05.13

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő szerint szisztematikus lakosságcsere zajlik jelenleg Magyarországon a fizetések alacsonyan tartása érdekében.

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus arról beszélt: "a Fidesz virtuálisvalóság-építése közepette" is ki kell mondani a tényeket, például azt, hogy miközben a kormánypártok fő kampánytémája az, "állítsuk meg Brüsszelt, állítsuk meg Sorost, állítsuk meg a bevándorlást", a hivatalos adatok szerint is legalább 86 ezer "betelepített migránsmunkás" vagy az országban.

Hangsúlyozta: a Jobbik - azonos munkáért egyenlő bért előirányzó - béruniós kezdeményezése az egyetlen megoldás arra, hogy ne vándoroljanak ki Magyarországról a képzett fiatalok, hiszen ezeknek az embereknek az idehaza tartásához megfelelő fizetésre volna szükség.

Mirkóczki Ádám arról beszélt: a munkaerő-hiány a piac logikája szerint béremelkedéshez vezetne, ezt ellensúlyozza a kormányzat külföldi munkaerővel, aminek következményeként országszerte nyílnak a munkásszállók ezen emberek elhelyezéséhez.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus bölcs döntésnek nevezte, hogy a Jobbik által is támogatott Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt két hétre, az európai parlamenti (EP-) kampány idejére felfüggeszti kampányát, "az EP-választás után jöhet az önkormányzati, ami egy teljesen más történet".

Arra a felvetésre, hogy a párttól elfordult korábbi támogatóik szerepelnek a Jobbik EP-ajánlói között, Mirkóczki Ádám azt közölte: nyugodt lelkiismerettel állnak minden vizsgálat elé, felvetve, hogy "egy nagyon tudatos, előre eltervezett akció" zajlik ellenük.

Én elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen adattal visszaéltünk volna - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!