EP-választás - Kunhalmi: Sorsdöntő választás következik

Külföld, 2019.04.10

Sorsdöntőnek nevezte a májusi európai parlamenti választásokat a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának elnöke szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: a választás tétje, hogy az Európai Unióban megerősödnek-e az "öncélú nacionalisták", és Európa visszatér a történelem egy korábbi fejlődési szintjére, vagy a demokratikus erők kerülnek többségbe.

Hozzátette: az unió nemzeteinek csak akkor van jövőjük, ha az integrációt tovább erősítik. "Más nemzetállamokkal együttműködve, összekapaszkodva tudjuk őrizni Európa békéjét, népei biztonságát, jólétét" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a magyar nemzet függetlenségét "nem az ökölbe szorított kéz politikájával" lehet megmenteni.

Kunhalmi Ágnes szerint ha a választáson a nacionalisták, a "Le Penek, Orbánok, Salvinik és Kaczynskik" törnek előre, Európa népei bizonytalan jövő elé néznek, félthetik biztonságukat, jólétüket és szuverenitásukat is.

Azt mondta, az MSZP-Párbeszéd az egyetlen szövetség Magyarországon, amely közös listát tudott alakítani az európai parlamenti választásra. Amennyiben bizalmat kapnak az emberektől, küzdeni fognak a földalapú támogatások növeléséért, az európai szintű, 750 eurós minimális bérért, a 300 eurós minimális nyugdíjért, a 150 eurós családi pótlékért, és azért, hogy az áfakulcs 20 százalékra csökkenjen Magyarországon - ígérte Kunhalmi Ágnes.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a választáson az MSZP-Párbeszéd legalább három hely megszerzését tűzte ki célul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!