EP-választás - Sneider Tamás: fontos a korrupció felszámolása

Külföld, 2019.04.17

A korrupció felszámolása, a bevándorlók beözönlésének meggátolása is tétje az európai parlamenti (EP-) választásnak Magyarországon. A Jobbik azért dolgozik, hogy tisztességesebb, igazságosabb jövő elé nézzen az ország - hangoztatta a Jobbik elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

Sneider Tamás úgy vélekedett, Magyarország az elmúlt tíz évben nem teljesített jól, minden statisztikai mutató alapján az unió legszegényebb országává vált, mindössze Bulgáriát előzi meg ebben a sajátos rangsorban, de "vélhetően már nem sokáig".

Május 26-án nagyon fontos, hogyan szavaznak majd az emberek, hiszen az ország fejlődéséről voksolnak. Ez a fejlődés vagy az Európai Unión belül valósul meg, vagy "egy új Szovjetunióban", hiszen Orbán Viktor külpolitikája egyre inkább keletre "taszítja" Magyarországot - mondta az ellenzéki politikus.

Úgy fogalmazott: az, hogy az ország ilyen gyorsan leszakadt Nyugat-Európától, annak köszönhető, hogy "elképzelhetetlenül korrupt rendszer jött létre". Az unió "az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkkal segítségünkre lehet" a korrupció mértékének csökkentésében, meggátolhatja az uniós pénzek ellopását; ha ez sikerül, újból elindulhat egy felzárkózási folyamat - jegyezte meg.

A Jobbik álláspontja szerint nem szabad bevándorlással megoldani a kivándorlás problémáját, "a Fidesz igen sok migránst, gazdasági bevándorlót telepített be", tömegével érkeznek és érkeztek a kínaiak, a mongolok, az ukránok és mások a magyar munkavállalók helyére. A Fidesz eddig 86 ezer embert fogadott be az országba - mondta, hozzátéve: a Jobbik a kivándorlás megakadályozását helyezi előtérbe.

Jakab Péter országgyűlési frakcióvezető-helyettes a sajtótájékoztatón azt mondta, a Jobbik nem óriásplakátokkal kampányol az Állami Számvevőszék milliárdos büntetése miatt, "nem pénzzel, plakátokkal verjük meg a Fideszt, hanem lábbal": a párt politikusai járják az országot, és élő szóban mondják el, hogy mi a május 26-i EP-választás tétje.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!